Att renovera hotellrum

Det finns en hel del saker att tänka på om man driver ett hotell. Det allra viktigaste är så klart att gästerna trivs på hotellet, annars kommer man snart att tappa hela inkomsten och då blir det omöjligt att fortsätta driva anläggningen. Ett av de sätt man får gästen att trivas på är genom att erbjuda fräscha och renoverade rum. Men hur går man till väga när man renoverar hotellrum?

Köpa in material

När man väl har kommit på vilken design rummen ska ha är det dags att köpa in material. Hos byggföretaget Byggmax finns allt från spånskivor till reglar och färg. Det är enkelt att beställa material som sedan levereras till hotellet, eller så åker man till butiken och handlar. Att köpa in material kan kosta en del pengar men det är i regel inte en stor summa om man jämför med vad hotellet tjänar på att erbjuda nyrenoverade rum.

Välja rätt inredning

Ett hotellrum ska inte bara vara bra renoverat, utan också ha en snygg inredning som passar hotellets tema och som faller gästen i smaken. Det kan vara klokt att inte ha allt för mycket färger och mönster på rummen men de bör inte heller vara helt kala eller mycket mörka. Ljusa toner, trivsamma tavlor och härliga sängkläder ger ett mycket bra första intryck som de flesta gäster uppskattar. Någon växt, antingen en grön sådan, eller plastväxter passar bra. Det ger lite mer hemtrevnad.

Ändra lagom mycket

När det gäller renovering av hotell måste man ändra lagom mycket. Att ta bort hotellets själ och höja priserna är något gästerna sällan uppskattar. Om det är ett gammalt hotell som funnits i flera år kan det löna sig att behålla den gamla känslan. Att inreda med moderna möbler och skrikiga färger passar sig inte alls.

Passa på under lågsäsong

Det kan vara klokt att renovera under lågsäsong. Då minimerar man risken att gästerna störs. Under lågsäsongen tjänar man mindre pengar, men sedan kan man slå upp portarna till ett hotell med helt nya och fräscha rum och allmänna ytor lagom tills turistsäsongen börjar. Under en lågsäsong kan det ofta också vara så att gästerna har lite mindre höga förväntningar på hotellet, och det är generellt sett mer accepterat om det förekommer arbeten i olika utrymmen.

Öppet eller stängt under renoveringen?

Man kan resonera länge kring om hotellet ska vara öppet eller stängt under tiden man renoverar. Om alla rum renoveras samtidigt kan det vara omöjligt att ha öppet. På rummet bör gästerna få vara i fred. Är det en korridor i taget som ska renoveras går det ofta att ha öppet, men gästerna kan störas av oljud. Handlar det om att hotellets matsal och kök ska renoveras bör man göra gästerna uppmärksamma på att det inte går att få frukost eller andra måltider under vistelsen.

dualshock