Vilken är världens största hotellkedja?

Det var år 2015 som hotellkedjan Marriott köpte Starwood Hotel. Därmed blev Marriott världens största hotellbolag. Så hur många hotellrum kan världens största hotellbolag erbjuda? Jo, runt 1,1 miljoner rum fördelade på 5 500 hotell. Hotellen finns i mer än hundra länder.

Om något av Mariotts alla hotell använder sig av komponenter från Rörfokus har jag ingen aning om. Däremot så vet jag att de borde det. Rörfokus har ett stort sortiment med produkter framför allt för badrum, men också tillbehör för andra rum. Ett av de mer kända varumärkena de erbjuder är Tapwell. Tapwell är en svensk tillverkare av produkter framför allt till köket. Om du står inför en köks- eller badrumsrenovering är Rörfokus ett bra ställe att börja på.

Marriott är i och med det världens största hotellkedja. Inte för att den var liten innan sammanslagningen. Innan de gick ihop med Starwood Hotel stod Marriott för hela 10 % av alla hotellrum i USA. Starwood Hotel hade å sin sida någonstans mellan 3-4 procent av alla hotellrum. Efter sammanslagningen kommer dock inte alla hotell byta namn till Marriott. Bolaget förvaltar istället någonstans runt 30 olika varumärken inom hotellbranschen. De inkluderar välkända varumärken som W Hotels, Sheraton och Courtyard. Nästa gång du åker utomlands (när det nu blir med tanke på coronakrisen) är chansen stor att det är ett av Marriotts hotell du kommer att bo på.

dualshock