Lägenhetshotell – så funkar det!

Har du svårt att hitta en bostad eller vill du bara testa att leva på ett annorlunda sätt? Med ett lägenhetshotell får du samma trevliga hemmakänsla som i vilken bostad som helst, med skillnad att du slipper långa kontrakt och uppsägningstider. På ett lägenhetshotell kan du i många fall stanna upp till ett år eller mer, men också någon vecka om du så önskar. Detta är ett bra alternativ för den som ska bo utomlands under en kortare period eller för den som har svårt att hitta en bostad.

Att det finns bostadsbrist i Sverige är det inget snack om, åtminstone om man ska tala om antalet hyresrätter. Har man däremot möjlighet att köpa en bostad ser läget helt annorlunda ut. Det finns mängder med vackra hus och bostäder till salu som bara väntar på att bli uppköpta. Det är dock inte alla människor som har möjlighet att köpa och då kan ett lägenhetshotell vara ett bra alternativ tills man har en bättre ekonomi eller hittar ett mer stadigvarande boende.

Vad är ett lägenhetshotell?

Lägenhetshotell är något som funnits länge, men som blivit allt mer populärt under de senaste åren. Enkelt förklarat kan man säga att ett lägenhetshotell är en byggnad som liknar ett komplex och som är utrustat med flera mindre lägenheter. Precis på samma sätt som du bokar ett rum på ett vanligt hotell kan du alltså boka in dig på en lägenhet. Den här typen av boende är främst framtaget för människor som behöver använda lägenheten under en längre tid, men som tidigare nämnts finns det inga tidsbegränsningar. Lägenheterna är fullt utrustade och används oftast som långtidsboende.

Hur länge kan man bo på ett lägenhetshotell?

Att bo på ett lägenhetshotell är ingen direkt långsiktig lösning, men det kan åtminstone vara till stor hjälp för dig som behöver bostad akut eller som behöver bo utomlands i något år. Här kan du boka in dig på en lägenhet i några enstaka dagar, men du kan också boka upp den för flera månader framöver. Eftersom det inte finns något kontrakt kan du välja att flytta ut närhelst du känner för det, men kom ihåg att det fortfarande finns trivselregler som du behöver anpassa dig efter.

Skillnad mellan vanligt hotell och lägenhetshotell

Vad är då skillnaden mellan ett lägenhetshotell och ett vanligt hotell? Som tidigare nämnts är lägenhetshotell framtagna för långtidsboende och därför ser rummen inte ut som på ett vanligt hotellrum. På ett lägenhetshotell kan du dessutom hitta saker som vanligtvis inte finns på klassiska hotell och som gör att lägenheterna känns mer hemtrevliga.

I många fall kan du som gäst även komma med specifika önskemål, t.ex. om du vill ha någon viss utsikt eller om det är en unik planlösning du söker. Observera att hotellen kan variera mycket och därför är det inte alltid säkert att alla dina önskemål kan bli uppfyllda. Ju längre du planerar att stanna, desto fler önskemål brukar hotellet dock försöka förverkliga.

dualshock