Boka billiga hotell – så får du ner priserna

Att bo på hotell är en väldigt rolig känsla för många. Oftast handlar det kanske om att man bor på hotell i samband med en resa till utlandet, men hotell kan man också besöka om man vill fly vardagen lite, lyxa till det eller få ta del av högklassig service. Runt om i världen finns det mängder med olika hotell som du kan använda dig av, men tyvärr är priserna inte alltid de lägsta. Det kostar mycket pengar att bo på ett hotell, åtminstone om du vill ta del av de liter mer serviceinriktade alternativen. För att du ska spara in så mycket pengar som möjligt är det viktigt att du inte bokar för snabbt. Ta din tid och kolla igenom vilka erbjudanden som finns och boka därefter efter önskemål.

I den här texten kommer du att få läsa om hur du kan gå tillväga för att få ner hotellpriserna lite extra. Alla tips är användbara på sitt sätt, men kanske behöver du inte mer än 1-2 för att lyckas komma undan med struntsummor.

Så sänker du hotellkostnaden

Ska du ta in på hotell och vill få mer pengar i fickan? Då ska du fortsätta läsa. Här nedan har vi nämligen samlat riktigt grymma tips.

1. Rabattkoder

Många hotellkedjor och hotell erbjuder rabatterade priser. Du kan t.ex. använda dig av en hotels rabattkod för att få ner priset på rummet lite extra. Hur mycket rabatt du får beror på hotellet i fråga, men också på om det är högsäsong eller inte. Ett bra sätt att få tillgång till rabattkoder är genom att anmäla sig till nyhetsbrev.

2. Lågpriskalender

En lågpriskalender kan du hitta på flygbolagens hemsidor, men även på specifika hotell. Med en sådan kan du snabbt och enkelt se vilka datum som det är som billigast att bo på platsen. Har du möjlighet att vara flexibel med din resa ökar chansen för ett bättre pris.

3. Jämför innan du bokar

Genom att jämföra hotellen med varandra kan du snabbt se vilket hotell som är billigast. Det finns mängder med hotelljämförelsesajter som du kan använda dig av och där du inte behöver göra annat än att fylla i information om vilka datum som du är i behov av boende. Sortera efter stjärnor eller läge om du så önskar.

4. Besök hotellets egen hemsida

Jämförelsesajter är verkligen bra och vi förespråkar dessa till max, men ibland kan det vara bättre att besöka hotellets egen hemsida. Det är inte ovanligt att de bästa rabatterna och de billigaste rummen kommer att presenteras just här. Hittar du ett hotell på en jämförelsesajt som du är intresserad av så ta dig en närmare titt på den egna hemsidan innan du gör en slutgiltig bokning.

dualshock