Fyra fördelar med att jobba på hotell

Någonting som är allra bäst med att jobba på hotell är att man får träffa människor som är på semester. Att få vara med när familjer, par och soloresenärer skaffar sig upplevelser och minnen för livet är oslagbart. Dessutom är många som är på semester på lite extra gott humör, vilket gör att det för det mesta är god stämning. Som hotellarbetare är det tillfredsställande att kunna bidra till att hotellvistelsen blir så trevlig och bekväm som möjligt. Det ger en yrkesstolthet att få skapa olika upplevelser för gästerna och det är dessutom roligt att få träffa så många olika människor.

Många olika arbetsområden och en trevlig arbetsmiljö

När du jobbar på hotell kan du bland annat välja mellan att jobba som receptionist, som städare, i köket eller i baren. Det finns många olika tjänster att välja mellan och därför kan du hitta något som passar dina naturliga färdigheter perfekt. Om du väljer att jobba på inpeople kan du till exempel få tjänster som är tvådelade, det vill säga att du exempelvis jobbar som hotellstädare vissa dagar och receptionist andra dagar. En tredje anledning till att jobba på ett hotell är för att det ofta är god stämning mellan arbetskamraterna. Det är till exempel vanligt att personalen samlas i baren efter arbetsdagen och firar after work tillsammans.

En plats att utvecklas på

Många som arbetar på hotell säger att det finns många olika möjligheter till karriärutveckling, vilket är mycket positivt. Det går till exempel att vidareutbilda sig så man kanske kan gå från att vara receptionist till att bli hotellmanager. Ibland räcker det att bara gå bredvid den nuvarande managern för att lära sig på plats och detta är inte det enda området man kan utvecklas i. Lokalvårdare, kökspersonal och andra anställda kan också klättra i karriärstegen om de så önskar. Glöm inte heller att man träffar mycket folk om man jobbar på hotell, vilket kan leda till ytterligare karriärmöjligheter.

dualshock