Lyxigaste hotellsviterna

Runt om på jordklotet finns det gott om extremt lyxiga hotellsviter. Om bara plånboken tillåter finns det nästan inget tak för hur lyxigt ett hotellrum kan vara och vilka tjänster som ingår. För den som tröttnat på husvagnssemester, kan sälja husvagnen och få ihop till en enda natt på ett av världens dyraste hotell. Ett rum på Palms Casino Resort i Las Vegas kan kosta uppemot 930 000 kronor per natt. Då får man tillgång till över 800 kvadrat att dansa omkring i och lite “smått och gott” som exempelvis egen inspelningsstudio, privatchaufför och butler.

Världens lyxigaste hotellsviter

I väntan på att bege sig av till närmaste lyxhotell för en weekend kan man passa på att förhöja “lyx-känslan” i sitt eget hem. Något av det enklaste och mest effektiva är att satsa på trendiga taklampor vilket förhöjer ett rums känsla flera gånger om. Att unna sig en hemmagjord hotellfrukost är också ett bra substitut medan man kan drömma sig bort till nedanstående lyxsviter världen över.

Royal Penthouse Suite, President Wilson Hotel, Schweiz

För 800 000 kronor natten bokar man denna svit i Genevé och får då tillgång till ett hotellrum på hela 1 680 kvadratmeter för sig själv. I gott sällskap med kungligheter kan man bli en gäst på hotellet och välja och vraka bland svitens 12 sovrum. Ett eget gym, biljardrum och Panoramautsikt över Genévesjön ingår i paketet. Skottsäkra glas och egen helikopterplatta följer givetvis med “på köpet”.

Terrace Suite på The Mark Hotel, USA

Den något billigare sviten, bara 670 000 kronor natten, ligger i New York och ingår gör en privat tunnel till närliggande shoppingcenter. Privatchaufför för att enkelt kunna klida runt i New Yorks nattliv finns att tillgå, samt takterass och hela sex badrum. Detta är i särklass USA dyraste svit och ett givet val för den shoppingsugna New York-resenären.

Penthouse Suite på Grand Hyatt Cannes, Frankrike

Vill man stanna kvar i Europa, men ändå känner att pengarna “brinner i fickan” kan en svit i Cannes ordna den saken. Med ett övernattningspris på 480 000 kronor får man bo i samma svit som många kändisar huserat i. På väggarna hänger orginal av Picasso och Matisse och själva hotellet ligger på promenadavstånd från Boulevard de la Crosiette. Privat fransk kock ingår också naturligtvis.

Penthouse på Faena Hotel, USA

Den som söker ett budgetalternativ till USAs dyraste svit, kan övernatta i den näst dyraste, för 450 000 kronor per natt. I priset ingår två våningar, så det gäller att snabbt lära sig hitta mellan alla rummen och inte sprida ut sina saker. Sex sovrum med egna balkonger gör inte saken lättare, men sällskapsrum med tillhörande matrum, underlättar bespisningen.

Hilltop Villa på Laucala Island, Fiji

Sist men inte minst, kan den som vill ha sin alldeles egen ö, ta in på en av de lyxiga villorna på ön Fiji för 400 000 kronor natten, och vandra på sandstränderna i solnedgången.

dualshock