Nya trender inom hotell

Hotell förändrar sig med tiden för att uppfylla gästernas önskemål, även om det självklart finns vissa klassiska hotell som kör med samma framgångsrika koncept år efter år. En trend som börjar komma nu är temahotell, det vill säga att hotellet följer ett bestämt tema som följer en film, bok eller upplevelse. Ett hotell kan till exempel ha deckartema och rummen är då inredda som en deckarbok med olika ledtrådar, hemligheter och en spännande atmosfär. Det är dock långt ifrån alla hotell som följer dessa trender som är superinne, men trots det lyckas dem att hålla sig i tiden och det krävs faktiskt inte så mycket för att lyckas.

Vikten av rätt entré

Alltfler hotell fokuserar på sina ingångar och foajén. Det visuella är viktigt och man förstår idag att det allra första intrycket är svårt att skaka av sig och ofta färgar gästernas upplevelse. Bekväma hotellentréer med exempelvis skjutdörrar breda dörrar eller dörrar som öppnas automatiskt är på modet. När gästerna kommer in i entrén ska de inte behöva tränga sig in med stora väskor, utan det ska finnas gott om plats och vara ergonomiskt utformat. Det ger ett gott intryck som gästerna bär med sig under hela vistelsen. Väl inne ska de mötas av en designad, ren och stilig foajé som har gott om sittplatser, trevlig musik och ett bra ljusinsläpp.

Ett fräscht hotell

Även trapporna till rummet ska vara breda och inte kännas klaustrofobiska, och allra helst ska det finnas hissar som tar gästerna till sina rum. Ingången till rummen är också viktig. Många hotellrum är små och därför är det idag på modet att installera skjutdörrar istället för de traditionella dörrarna då det ger mer golvyta. Rummets dekoration ska gärna ha lokal anknytning och dessutom är det väldigt viktigt idag att rummet är allergivänligt. Det finns många olika trender när det kommer till hotell, men till syvende och sist är det allra viktigaste för resenärer att det ska vara hygieniskt, fräscht, välkomnande och centralt beläget med ett gott matutbud.

dualshock