Sov gott på hotell

Finns det något bättre än att sova borta på hotell? Att checka ut från sitt vardagliga liv och checka in på ett lyxigt hotell för att ta hand om kropp och själ en dag eller två? På ett hotell hinner du verkligen koppla av och du kan vila upp dig från vardagens stress och måsten. Här kan du glömma bort alla krav och ditt pressade tidsschema och bara vara.

Det är dock inte alla som kan sova gott på hotell. Många saknar sin egna säng och sitt egna sovrum. Hur ska ett ultimat hotellrum vara byggt och inrett för att du ska kunna sova gott?

Sovrummets alla detaljer

Till att börja med får hotellets sovrum inte vara alltför lyhört. Du ska inte kunna höra vad gästerna i de andra rummen sysslar med på kvällen. Det ska helt enkelt vara lugnt och tyst i ditt sovrum.

Det är viktigt att hotellet har specialbeställda pvc fönster som håller kall kyla och höga ljud ute, samtidigt som du får en vacker och klar utsikt. Väggarna får gärna vara tapetserade istället för målade, då skänks en mysigare känsla till rummet.

Något av det viktigaste är dessutom de gardiner som omgärdar fönstret. Det ska vara gardiner i tjockt material, så kallade mörkläggningsgardiner. Du ska kunna få det kolsvart inne i rummet, utan någon gatlampa som lyser in och stör dig. Ju mörkare det är i rummet desto bättre kommer du kunna sova.

Sängen är viktig

En annan detalj i inredningen som är mycket viktigt för din sömn är sängens kvalitet. Det ska vara en bra säng som inte har hunnit bli utsliten. Vad som klassas som en bra säng kan dock variera från person till person. Vissa människor vill sova i en hårdare säng medan andra vill ha en så mjuk säng som möjligt. Allt från vana till ont i ryggen kan spela in i vilken sorts säng man föredrar. De flesta hotell har därför ett mellanting.

Det ska finnas många kuddar i sängen. Då kan du själv plocka bort och sova med så många som du föredrar. Ett mjukt täcke som värmer gott är också viktigt. Dessutom måste sängkläderna vara mjuka mot din hud.

Det får gärna finnas en vägglampa bredvid sängen. Då kan du släcka ner i rummet medan du varvar ner inför natten. Samtidigt kan du läsa i sängen och slipper gå genom hela rummet för att släcka när det väl är dags att sova.

Att ett hotellrum har alla de rätta detaljerna för att du ska sova gott är viktigt. Det är därför många föredrar att åka tillbaka till samma hotell på varje semester. När man väl har hittat ett hotell man sover gott på – då vill man gärna återvända.

dualshock